Tweede Kamer verplicht basisscholen en middelbare scholen om gemiddeld 2 uur per week gymnastiekles te geven.

" /> Ouders-Nieuws detail Veendam | CJG Veendam
        Je bent hier:  Ouders-Nieuws detail Veendam         

2 uur schoolgym per week verplicht

Tweede Kamer verplicht basisscholen en middelbare scholen om gemiddeld 2 uur per week gymnastiekles te geven.

Een voorstel hierover van kamerleden Van Nispen (SP) en Heerema (VVD) is op dinsdag 4 februari aangenomen door een meerderheid van de tweede kamerleden. Regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie stemden tegen, net als oppositiepartijen PVV, SGP en FvD. Maar doordat de grootste regeringspartij VVD en de rest van de oppositie vóór stemde, is het voorstel aangenomen.

Eerder afspraken niet altijd nagekomen

Scholen zijn al verplicht om gymles te geven, maar in de wet staat niet hoeveel tijd ze daaraan moeten besteden. Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs Arie Slob had al wel met scholen afgesproken dat ze alle klassen minstens en liefst uur per week zouden laten gymmen, sporten of op een andere manier laten bewegen. Maar het lukt veel scholen niet om deze afspraak na te komen.

Overgangsperiode

Er komt een overgangsperiode van 3 jaar. In deze periode krijgen scholen de kans om aan de nieuwe eisen te voldoen. En gemeenten krijgen zo de mogelijkheid om te zorgen voor genoeg gymplekken, zoals gymzalen en sportvelden. Pas na de overgangsperiode kunnen scholen die minder dan 2 uur per week gym geven, bestraft worden.

Bron: tweedekamer.nl

Of vraag het Else, onze virtuele medewerker!