Akerkhof
Akerkhof

Akerkhof

Groningen

Algemene informatie

Terwille is een GGZ-instelling en biedt hulp en ondersteuning aan mensen die vastzitten aan verslaving en/of prostitutie. Ook geeft Terwille ondersteuning en advies aan partners, ouders en familieleden van verslaafden. 

Hulpaanbod Wij geloven dat ieder mens uniek en waardevol is. Daarom zoeken we altijd samen met u naar het hulpaanbod dat het beste aansluit bij uw situatie. We bieden verschillende vormen van hulp. U kunt bijvoorbeeld bij Terwille terecht voor behandelgesprekken, online hulp (ook anoniem)dagbehandeling en groepsgesprekken. Ook bieden we begeleiding bij mensen thuis en hebben we verschillende beschermde woonplekken. Als er een opname nodig is, kunnen we u daar ook bij helpen. We werken intensief samen met verschillende opnameklinieken zoals o.a. De Hoop GGZ in Dordrecht en De Wending in Ugchelen.

Kosten De zorg die we bieden wordt vergoed door de zorgverzekeraar, WMO of justitie. Houd wel rekening met het wettelijk verplicht eigen risico. Moet u rondkomen van het sociaal minimum? Dan komt u in aanmerking voor onze actie Herstel Is Geen Risico. Deze actie houdt in dat Terwille onder (vooraf bepaalde) voorwaarden uw wettelijk verplicht eigen risico terugbetaalt. Zo willen we iedereen de kans geven om de stap naar herstel te zetten. Geef bij aanmelding aan dat u hiervoor in aanmerking wilt komen, dan ontvangt u van ons de flyer met de voorwaarden. 

Prostitutie Uitstapprogramma Met het programma Perspectief+ biedt Terwille zorg en ondersteuning aan vrouwen die willen stoppen met het werken in de prostitutie en meiden die te maken hebben met loverboy, of slachtoffer zijn van mensenhandel. Terwille wil hen ondersteunen in het opbouwen van een ander leven. In de ondersteuning staat veiligheid centraal en het activeren en uitbouwen van zelfregie. Naast maatschappelijke hulp bieden we een compleet uitstaptraject met veilige plekken, begeleid (beschermd) wonen en toeleiding naar ander werk.

Justitie Voor mensen die in aanraking zijn gekomen met politie of justitie, hebben we verschillende opties naar herstel en resocialisatie. Zo hebben we een goede samenwerking met verschillende gevangenissen in Nederland, waar we behandeling bieden in de gevangenis aan gedetineerden die willen stoppen met het gebruik van middelen. Aansluitend aan detentie hebben we verschillende mogelijkheden, zoals opname onder schorsingsvoorwaarden of opname door middel van ISD-maatregel. Ook heeft Terwille een beschermde woonbehandelplek, De Spetse Hoeve in Oost-Groningen, waar plek is voor tien mannen die vanuit detentie weer structuur en regie over hun leven willen nemen.

 Visie Wij geloven dat ieder mens bestemd is om vrij te zijn! Onze visie op herstel kenmerkt zich door: professionaliteit vanuit passie, vasthoudendheid, creativiteit en oprechte aandacht voor mensen. Onze medewerkers hebben een christelijke achtergrond. Vanuit deze levenshouding willen we mensen benaderen: zonder (voor)oordeel, maar met gelijkwaardigheid, liefde en respect. In onze behandelingen werken we toe naar een verslavingsvrij leven. Het hulpaanbod van Terwille is toegankelijk voor de breedte van de samenleving. Iedereen die hulp nodig heeft op het gebied van verslaving of prostitutie is welkom bij Terwille.

 Hulp nodig of meer informatie Heeft u snel hulp nodig, of wilt u meer informatie? Bel dan met onze telefonische hulplijn op het nummer: 050-3130700, of stel uw vraag via de chat op www.ask-terwille.nl, elke werkdag geopend van 09.00-12.00 en van 19.00-22.00 uur. Voor contact met de locatie Almere belt u met 050-3116226. U kunt zich 24 uur per dag online aanmelden voor hulp via www.terwille.nl. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.

Terwille is een door de overheid erkende GGZ-instelling en sinds 2008 in het bezit van het HKZ-certificaat

Contactinformatie

Ambulante hulpverlening 050-31 30 700 (Hulplijn ma.t/m vrij. 9-12 en 19-22 uur) 050-31 16 226 (bedrijfsbureau)Akerkhof 209711JB Groningen www.terwille.nlLaatste controle: september 2020

Plan route

Postadres
Postbus 14979701BL Groningen

Toegankelijk

Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk

Hulpaanbod

Ambulante behandeling

Bij individuele behandeling komt u wekelijks of tweewekelijks voor gesprekken naar een van de locaties van Terwille. Dit wordt ook wel ambulante hulp genoemd. Zo krijgt u de hulp die u nodig hebt en kunt u tegelijk blijven functioneren thuis, op het werk en in de maatschappij.

E-hulp

Alcohol, blowen, porno kijken … Gamen, gokken of drugs. Als je worstelt met deze zaken, kan de drempel om hulp te zoeken groot zijn. Schaamte en schuldgevoelens kunnen ervoor zorgen dat je liever niet wilt dat mensen in je omgeving ervan af weten. Daarom biedt Terwille de mogelijkheid van...

Intake en diagnostiek

Als we uw aanmeldformulier en verwijsbrief van de huisarts hebben ontvangen, nemen we op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Na dit gesprek krijgt u twee online vragenlijsten toegestuurd, zodat we een goed beeld krijgen van uw hulpvraag en...

Ondersteuning en begeleiding voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen of slachtoffer zijn

Wanneer iemand wil stoppen met werken binnen de prostitutie, zijn er verschillende zorgroutes mogelijk. Hierin komen de volgende aspecten naar voren: opvang- en behandelmogelijkheden, zorgroute, veiligheid, arbeid en dagbesteding, zorg voor eventuele kinderen, huisvesting en nazorg. Indien...

Toeleiding tot intramurale zorg

Als de problemen door uw verslaving erg groot zijn, kan een tijdelijke opname een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld als u lichamelijk erg afhankelijk bent van alcohol of drugs, of als gesprekken of een dagbehandeling niet voldoende blijkt om van de verslaving af te komen. Terwille zoekt samen...

Woonbegeleiding

Bij woonbegeleiding ontvangt u praktische hulp bij u thuis. U krijgt hulp op gebied van wonen, geldzaken, sociale contacten, persoonlijke problemen, zinvolle daginvulling, werk en gezondheid. Dit kan zijn in uw eigen woning of in een woning van Terwille.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Verslavingszorginstelling
Vergelijk hulpaanbod