U bevindt zich hier

Home >  Keurmerk

Keurmerk

Deze informatie is betrouwbaar!

Als je een vraag hebt over het opvoeden of opgroeien van je kind, dan wil je graag gemakkelijk en snel het juiste antwoord vinden. Maar, er is zo veel te vinden op internet… Dan is het goed om te weten dat de informatie waar dit keurmerk bij staat onafhankelijk én betrouwbaar is. Waarom?

1. Goedgekeurd door de wetenschap

De informatie is getoetst aan landelijke protocollen en richtlijnen en aan de laatste wetenschappelijke inzichten. Landelijke kennis- en thema-instituten zorgen voor deze eerste inhoudelijke toets.

2. Goedgekeurd door de praktijk

Wat heb je eraan als de informatie inhoudelijk klopt, maar praktisch niet toepasbaar is? Daarom toetsen verschillende professionals vanuit hun eigen kennis en ervaring of de informatie bruikbaar is voor ouders. Ook kijken beroepsverenigingen mee of de informatie klopt en actueel is.

3. Goedgekeurd door ouders zelf

En dan het allerbelangrijkste: wat vinden ouders en opvoeders er zelf van? Daar doen we onderzoek naar, bijvoorbeeld door ouders te vragen waar ze behoefte aan hebben. Daarnaast richten we een proces in waarbij we ouders structureel betrekken bij het redactieproces. Voor en door ouders dus!

Vraag en antwoord

In de teksten vind je uitleg en tips over allerlei verschillende onderwerpen waar je als ouder vragen over kunt hebben. Maar misschien heb je nog meer vragen, wil je liever persoonlijk advies of zoek je hulp. Dan verwijzen we je vanuit de informatie door naar specifieke, betrouwbare websites of naar hulp en ondersteuning bij jou in de buurt.

Klopt de informatie niet?

Je mag verwachten dat wij de grootst mogelijke zorg besteden aan de informatie. Als je denkt dat de informatie niet klopt, dan horen wij het graag: helpdesk@stichtingopvoeden.nl.

Onafhankelijk

Stichting Opvoeden.nl beheert - in opdracht van gemeenten - de betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid geheel en alleen in het belang van ouders, opvoeders en hun kinderen.

Stichting Opvoeden.nl
Mei 2014

Of vraag het Else, onze virtuele medewerker!