Menu

Maatschappelijk werk en welzijn

Maatschappelijk werk kan je helpen wanneer het niet meer goed lukt om de zorg te overzien. Een maatschappelijk werker kun je bijvoorbeeld vinden in het ziekenhuis, via de school of via de zorginstelling van je kind.

Praktische hulp

Soms heb je vooral ondersteuning nodig bij praktische zaken. Dan kan een maatschappelijk werker je helpen bij bijvoorbeeld het vinden van een goede oppas, het invullen van formulieren, of het aanvragen van een PGB of ZIN.

Emotionele steun

Een maatschappelijk werker kan je ook helpen bij het verwerkingsproces en het omgaan met het verdriet. Bijvoorbeeld wanneer je vastloopt in de rouwtaken. Een maatschappelijk werker kan meedenken bij het combineren van werk en gezin. En in het algemeen meekijken wat er voor nodig is om je prettiger te voelen en goed voor jezelf te zorgen.

Hulp bij geldzorgen

Een maatschappelijk werker kan ook ondersteunen wanneer je geldzorgen hebt, of schulden. Bijvoorbeeld door mee te kijken bij wat je allemaal besteedt en zo nieuwe schulden te voorkomen. Een maatschappelijk werker kan ook meekijken bij het krijgen van voorzieningen en tegemoetkomingen waar je recht op hebt.

 

Keurmerk

Bron: Maatschappelijk werk en welzijn

Hulpaanbod

Maatschappelijk werk

begeleiding

Door middel van een op een gesprekken en bemiddeling en...

Ambulante begeleiding

Na aanmelding neem ik conact met u op voor een intake.

Organisaties

Maatschappelijk werk (alles)

De Bruggen - Boven Westerdiep

Boven Westerdiep 1709641LMVeendam

De Bruggen - Kantoor/werkplaats

 0598-82 09 90 bijdebruggen.nlBeneden Dwarsdiep 259645LAVeendam

De Bruggen - Havenstraat

 0598-82 09 90 bijdebruggen.nlHavenstraat 509641BPVeendam

Vergelijk hulpaanbod